Termékeink

Ahová a király is gyalog jár

A mai WC-hez hasonló toalettek csak az 1700-as évektől váltak ismertté, a higiénikus élet első lépései azonban már azok voltak, amikor az ember odébb ment a dolgát elvégezni, mint ahol lakott.

Rövid WC történelem.

 

 

Már az ókorban komolyan foglalkoztatta az embereket, hogy hol is végezzék el a dolgukat úgy, hogy ne csak kényelmes, hanem lehetőleg egyszerű és viszonylag tiszta is legyen. Mivel a rómaiak nagyok voltak a csatornázásban, nyilvánvaló, hogy a WC-t is megoldották, méghozzá vízelfolyással. Ez azt jelentette, hogy a lakóhelyektől esővízzel, vagy mesterséges megoldással vezették el a szennyvizet, folyókba, vagy tengerekbe. A ’trónolás’ egyébként társasági megmozdulás is volt, gomba módjára nőttek a közös illemhelyek, ahol egymás mellett ültek egy lyuk fölött az emberek.A középkorban sokat visszaléptünk a WC ügyében, az emberek nemcsak nem fürödtek, de a dolgukat sem úgy végezték, ahogyan azt ma elképzeljük. Vagy egyszerűen csak edénybe ürítettek, vagy pedig a házhoz épített „surranókból” potyogtatták el a dolgukat. Utólag ne is csodálkozzunk, hogy a különböző járványok és fertőzések erősen megtizedelték az embereket. A változás csak lassan jött, az 1500-as években sem vettek tudomást a szennyvíz kórokozóiról. A barokk idejében egyszerűen csak elnyomták a bűzt parfümökkel, a végeredmény továbbra is számos járvány és fertőzés lett.Kezdetben a francia WC hódított teret, ami tulajdonképpen egy pottyantós WC, a tartályos öblítést végül az angoloknak köszönhetjük, innen származik az angol WC elnevezés is, 1778-ban szabadalmaztatta Joseph Bramah a találmányát. Végül a szifon feltalálásával, mely a szagok visszaáramlását szüntette meg, el is jutottunk a mai WC-ig, melyet mi is nagy örömmel használunk.

A fertőzésekkel ellen ma már remek eszközeink vannak, a WC tisztításához a gyakori és rendszeres fertőtlenítés is hozzátartozik. Számos betegség terjed a rosszul tisztított mellék helységekből, például a szalmonella, vagy az E-coli, fertőtlenítő szerekkel azonban sikeresen megelőzhetőek. 

 

Az kórokozó baktériumok ellen nyújt megoldást az Em-Bio fermentált baktérium készítmény!

Hogyan használjuk?

Egyszerűen öntsük bele a kerti WC-be és várjuk az eredményt!

Adagolás:

1 m3-ként 1 liter Em-Bio.

Ha nincs elég folyadék a WC-ben gondoskodjunk a víz utánpótlásról. A baktériumok szaporodásához ez elengedhetetlen

Derítőben 10 m3 szennyvízhez 1 liter EmBio-t adagoljunk.

Gyakoriság:

Szükség esetén ismételjük meg a folyamatot.

 


Szeretném megvásárolni az em-BIO-t!


Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!