Termékeink

Miért igyunk almalét?

Miért igyunk almalét

Brit kutatók kimutatták, hogy a rák kialakulásában a túlsúly, a dohányzás, az ivás, a rossz táplálkozás és a mozgás hiánya játszik leginkább szerepet. A nők esetében a túlsúly a legmagasabb kockázati tényező, míg a férfiak a nem megfelelő zöldség és gyümölcs fogyasztás a hibás. Sokan hisznek abban, hogy a rákos megbetegedések miatt a sors vagy a genetika okolható, és csak a szerencsén múlik, hogy elkerülik-e. Összességében azonban a rákos megbetegedések 40 százalékáért mi magunk vagyunk a felelősek, tehát képesek lennénk változtatni ezen.

Brit kutatók meglepődve tapasztalták, hogy a túlsúlyos nők nagyobb veszélynek van kitéve, mint azok, akik rendszeresen alkoholt fogyasztanak. Kimutatták, hogy minden 10. rákos megbetegedés az elhízás miatt alakul ki, tehát azokat érinti, akiknek a BMI értéke 25 felett van. A legfontosabb lépések a kockázat csökkentésének érdekében: a tudatos súlycsökkentés, a leszokás a dohányzásról, valamint több zöldség és gyümölcs fogyasztása.

 

A Tedeji rostos ivólevek magas színvonalú, kiváló minőségű, kizárólag magyar alapanyagokból és Magyarországon, magyar munkaerővel előállított, ízletes, zamatos, üde, és 100%-osan gyümölcsből, zöldségből készült natúr termékek, amelyek mindenben megfelelnek a különleges minőségű, prémium ivólevekre vonatkozó követelményeknek. Almáskertünk fajtaösszetételéből adódik, hogy az édestől a savanykás, a már-már kissé fanyar ízek, mind-mind megtalálhatók az ivólevek között. Mindig friss, fajtánként válogatott, saját termelésű, étkezési almából készítjük a natúr ivóleveinket. Magyarországon egyedülálló módon, az almafajtákat külön-külön válogatjuk, így érhető el a legszélesebb fajtaválaszték egy termékcsoporton belül. A technológiai folyamat kezdetén, az étkezési almát fajtánként konténerbe szüreteljük, a lehető legrövidebb időn belül a hűtőházba szállítjuk. Ott eladás előtt válogatjuk és a 70 mm-nél kisebb, egészséges étkezési almából készítjük az ivóleveket. Kíméletes hőkezeléssel tartósítunk, ezen felül semmilyen tartósítószert, valamint hozzáadott egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, de mégis maradéktalanul megőrzi az almában, más gyümölcsben és zöldségben lévő vitaminokat, ásványi anyagokat. 


A 9 legjobb étel, hogy legyőzd a rákot:  

Almalé: Naponta két pohárral a frissítő gyümölcsléből akár 40 százalékkal csökkenti a vastagbélrák kockázatát magas antioxidáns tartalmának köszönhetően.

2. Fokhagyma: Erőteljes kénvegyületeinek köszönhetően a fokhagyma segít a gyomorrák elleni küzdelemben. Fogyaszd naponta kétszer, főtt vagy nyers állapotban

3. Édesburgonya:Cseréld a szokásos köretet a béta-karotinban gazdag édesburgonyára, ami védettebbé tesz a bőr-, a és szájüregi rákok ellen.

4. Teljes kiőrlésű kenyér:A rostban gazdag ételek akár 25 százalékkal is csökkenthetik a bélrák kockázatát, míg napi 25 gramm teljes kiőrlésű kenyér fogyasztásával 40 százalékkal csökken a mellrák kialakulásának esélye.

5. Görögdinnye: A vörös húsú gyümölcs likopinban gazdag, és növeli a bőröd természetes védekezőképességét. Igaz, öregedésgátló és rákvédő hatással bír, azonban nem helyettesíti a napvédő krémeket.

6. Pisztráng: Fogyaszd hetente háromszor, az olajos halféle ugyanis csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, a benne található nagy mennyiségű omega-3 zsírsavnak és D-vitaminnak köszönhetően.

7. Mandarin: A mandarin húsa is tartalmaz egy olyan vegyületet, amely mérgező a rákos sejtek számára, azonban a héja még többet rejt belőlük. Éppen ezért add a reszelt héjat levesekhez és a szószokhoz.

8. Csicseriborsó: Válaszd a humuszt! A csicseriborsó, a bab és a lencse is olyan polifenolokat és lignánokat tartalmaz, amelyek lassítják a daganatok növekedését.

9. Kurkuma: A laboratóriumi vizsgálatok alapján elképzelhető, hogy az indiai fűszer elpusztítja a rákos sejteket, miközben már kimutatták, hogy az egerekben képes megállítani a mellrákos sejtek terjedését.

 

Szeretnék TEDEJI gyümölcsleveket vásárolni!

 

 

Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!