Termékeink

Talent Zone: hazajönnek külföldről a magyar fiatalok!

Az Új Nemzedék Központ ötnapos tanulmányutat szervezett a  külföldön élő magyar fiataloknak.





Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ egy ötnapos hazai tanulmányutat szervezett június 3-7. között „Talent Zone” címmel 50 magyar fiatal számára, akik közül 42-en külföldön élnek. A határon túli fiatalok az Egyesült Királyságból valamint Kolozsvárról érkeznek. A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően ingyenes vesznek részt az eseményen, amely érdekes vállalkozás- és egyéni kompetenciafejlesztési workshopokat, különböző intézmény- és céglátogatásokat foglal magában, és a Brain Bar Budapest tudásfesztivál történéseibe is bekapcsolódhatnak. A Talent Zone című eseménysorozatnak köszönhetően 2016. június 3-7. között 30 szigetországi, 12 kolozsvári, 6 budapesti és 2 debreceni magyar fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy betekintést nyerjen magyarországi kreatív, innovatív centrumok, nagyvállalatok és intézmények működésébe. A program célja a tehetségfejlesztés, a fiatalok fejlődésével, előmenetelével összefüggő hazai kapcsolatok kialakítása. 
 „A „Talent Zone” programunkkal az a célunk, hogy a külföldön élő magyar fiatalok megismerkedhessnek a hazai start-up ökoszisztéma képviselőivel és trendformálóival, találkozzanak hazai fiatal vállalkozókkal és hazai nagyvállalatok vezetőivel valamint az innováció és tehetségfejlesztés területén elismert szakemberekkel. Számos izgalmas budapesti és vidéki programot szervezünk a külföldön élő magyar tehetséges fiataloknak, hogy hasznos kapcsolódási pontokat találhassanak önmaguk és más hazai vállalkozások, ötletek, kutatások, projektek valamint más, tehetséges magyar fiatalok között” – mondta Dr. Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője. A „Talent Zone” keretében külföldről a 42 magyar fiatal június 3-án érkezett Magyarországra. Az első két napon részt vettek a Brain Bar Budapest inspirációs tudásfesztiválon, majd június 5-én a badacsonyi Laposa Borbirtokra látogatnak, ahol elsősorban a vidéki modern fiatalok életével ismerkedhetnek meg, ahol egy ifjúságszakmai workshopon is részt vettek. Június 6-án több sikeres magyar sturt-up cég vezetőjével találkozhattak a program résztvevői, úgy, mint Fábián Ádámmal, az RF Anatomy vezetőjével, Papp Reginával a welovebudapest.com főszekersztőjével, vagy Bonyhádi Gáborral az újszellemű Codecool programozó iskola marketing vezetőjével. A cégvezetőkön túl, több sikeres magyar fiatal is előadást tartott a külföldről hazalátogató magyar diákoknak.


A debreceni Rácz Gréti az akvapónia területén végzett kutatásairól számolt be, amellyel elnyerte a Magyar Innovációs Szövetség 2014/15. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny második díját.

 

 

 Nemzetközi kutatási sikereiről beszélt a hallgatók előtt az a 11. osztályos Király Szilvi, aki őssejtekből épített érfalakat és ezzel kijutott az Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) világversenyére is. Június 7-én kedden, a zárónapon neves szakemberek előadásait hallgathatták meg a résztvevők. Karafiáth Balázs Ph.D. coach, kulturális alkimista az egyéni útkeresés dilemmáit taglalja majd a résztvevőknek, Sárvári György Ph.D., a Bardo Consulting ügyvezető igazgatója pedig az új, „Tudatváltás” címmel megjelent könyve kapcsán beszélt a szükségszerű szemléletváltásról, arról, hogy „Aki beleragad egy szerepbe, amellett elmegy az élet.”


Források:

https://www.facebook.com/newgenerationlondon/photos/pcb.1752677091683581/1752677031683587/?type=3&theater

http://ujnemzedek.hu/z-generacio/talent_zone_hazajonnek_kulfoldrol_a_magyar_fiatalok-14294

https://www.facebook.com/newgenerationlondon/photos/a.1700802360204388.1073741826.1700798373538120/1752970814987542/?type=3&theater


Sok sikert kívánunk Grétinek ezúton is! - 

az embiodebrecen csapata

Ezen hírek is érdekelhetik Önt

Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!