Termékeink

Tedeji ROSTOS CÉKLALÉ almával 3L

A cékla vitamin és ásványi anyag bomba. Vérképző hatású, a savbázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van
Bruttó ár: 2.550 Ft
db

A cékla beltartalmi értékei és élettani hatásai

A cékla vitamin és ásványianyag bomba. Gyógyhatását a C-, B12-, B2-, B6- vitaminok, a folsav béta karotin biotin és niacin tartalma adja. Vérképző hatású, a savbázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység, leukémia és malária esetében. A cékla vörös festékanyaga - a betain - tumorellenes hatású. A humán kísérletekben a kemoterápián átesett páciensek vérképe (amely a kezelések hatására romlik) jelentős javulást mutatott néhány hetes céklalé kúra után.

A földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat: a kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot.

Az indiai ajurvédikus orvoslás szintén kiváló vérképző gyógynövényként említi a céklagumót. Ezenkívül májbetegségek, székrekedés, és egyes bélbetegségek kezelésére használják.

 

További érdekességek a céklával kapcsolatban:«« Vissza
Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!