Termékeink

EM-BIO a nyári növénygondozásban



 

EM-BIO a nyári növénygondozásban

 

Nemcsak az emberi szervezetet, de a növényeket is megviseli a nagy meleg és a váltakozó időjárás. Tavasszal a sok eső után jött meleg, majd a jelentős lehűlés és az előrejelzések szerint most ismét a nagy meleg okozhat problémát a növénytermesztésben. Ezek a hatások mind stresszként érik a növényeket, amely nem csak növekedésükben, de a terméshozamokban, kórokozók, kártevők felszaporodásában is érzékelhető.

 

Az EM-BIO használatával növelhetjük a stressztűrő képességüket, így sokkal ellenállóbbak lesznek a növények a szárazságra, könnyebben legyőzik a kórokozókat, kártevőket. A gyökértömeg sokkal nagyobb lesz, mélyebbre hatol, dúsabb és szerteágazóbb lesz, ezért több tápanyagot képes felvenni a növény. A mélyebbre lehatoló gyökérzet miatt az aszályos idő sem viseli meg a növényeket. Nem okoz stresszhatást a fokozottabb párologtatás sem.

 

A mikroorganizmusok tápanyagfeltáró képessége miat kedvezőbb feltételeket teremt a növényeknek, emellet csökkenthető a kijuttatott tápanyagok mennyisége is. Az állománykezelés eredményeként a szövetek erősebbek, ellenállóbbak lesznek nem csak a kórokozókkal, kártevőkkel szemben, de a magas hőmérséklet és UV sugárzás sem jelent problémát. Így egyre kisebb eséllyel fordulhat elő a növények „megégése”.

A növények túlmelegedés ellen csak egy módon tudnak védekezni, ez a párologtatás. Azonban nagy melegben nem csak a párologtatás miatt alakul ki vízvesztés, de a talajfelszíni párolgás is jelentős mértékű. A talajok szervesanyag tartalma befolyásolja a vízmegtartó képességet. A humuszban szegény talajok könnyebben kiszáradnak.

 

 

Egyes országokban az aszálykárok mérséklésére használják a mikroorganizmusokat. A talajoltás miatt nem csak a növények gyökérzete lesz fejlettebb, de a talaj összetétele is megváltozik. A magasabb szervesanyag tartalmú talajok vízmegtartó képessége is sokkal kedvezőbb. Az EM-BIO használatával a kedvezőtlen időjárási körülmények sem befolyásolják olyan mértékben a növénytermesztés sikerességét.

Szeretném megvásárolni az em-BIO-t

 

Üdvözlettel:

Az embiodebrecen csapata

 

 

 

web: www.embiodebrecen.hu,  www.iso-fem.hu

mail: embiodebrecen@gmail.com,  hoszigeteles@iso-fem.hu

tel., fax:  (52) 437-420,  (30) 55-66-857,  (20) 29-39-820

 

Ezen hírek is érdekelhetik Önt

Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!