Termékeink

Dísznövények, szobanövények, virágágyás, füvek

30 évvel ezelőtt indult el Japánból az EM – Effektív Mikroorganizmusok útja az Ember és a Természet közös szolgálatára. Úgy válogatták össze a fotoszintetizáló és tejsavbaktériumok, élesztők, a sugár- és moszatgombák asztalközösségét, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt élő lények (növények, állatok és az ember) létezését segítsék, kiegészítsék.

Az EM egy rendszer, azaz rend szer, mely olyan környezetet alakít ki, melyben a mikroorganizmusok által az erjedéssel történő lebontás kerül előtérbe, és a rothadás megszűnik. A növények életfolyamatainak támogatásával optimális termelési színvonal érhető el, a betegségek kártevők betelepedése visszaszoríthatóak, és jobb minőségű termények hozhatók létre.

Az EM-BIO jótékony hatása már az első évben észlelhető, de évről évre fokozódik. Ehhez párhuzamosan a felhasznált EM-BIO mennyiség csökkenthető.

 

Az EM-BIO márkanevű aktivált mikrobiológiai készítmény az EM-nek (effektív mikroorganizmusok) megfelelő, gyártó: EM Technology Hungary Kft által bejegyzett magyarországi védjegye.

A termék használható mind a hagyományos, mind az ökológiai gazdálkodásban. (II-3107/5/2007 sz. Gyártási és forgalmazási engedély, K-581/09 sz. Biokontroll igazolás)

Az EM-BIO élelmezés-egészségügyi szempontból tiszta anyag, patogén illetve genetikailag módosított szervezeteket nem tartalmaz.

 

A kertészetben elért sikerek elsősorban a talaj termelékenységével függnek össze. Az effektív mikroorganizmusok a talaj regeneratív mikroorganizmusait támogatják. Segítik a szerves anyagok átalakítását a növények számára szükséges tápanyagokká, és olyan élőhelyet, közösséget teremtenek, amely elvonja a patogének, kártevők életterét. A hatékony mikroorganizmusok segítségével a talaj termelékenysége jelentősen növekszik, és a növények ellenálló képessége fokozódik.

 

Dísznövények, szobanövények, virágágyás, füvek

 Javasolt technológia:

•  Szobanövények: 1 liter locsolóvízhez 10 ml EM-BIO-t keverve öntözze a szobanövényeket a megszokott módon és rendszerességgel.
•  Dísznövények: a szobanövényeknél alkalmazott módszer mellett 10 m2-nyi területen a lombfelület nagyságától függően öntsünk a permetléhez 2-6 ml EM-BIO-t literenként, és permetezzük le a növényt.
•  Virágágyások: 10 m2-nyi területen 200 ml EM-BIO-t 10 liter vízhez adva kell a területre kivinni és nem túl mélyen bedolgozni a talajba, illetve 3-4 hetente 2 liter vízhez 40 ml EM-BIO-t adva permetezze le a növényt.
•  Az elhalt növényi részeket helyezzük a tövekhez, és permetezzünk rá 10 m2-enként 60 ml EM-BIO és 0,6 liter víz elegyét kora reggel vagy este, lehetőleg ne erős napfénynél. Mindez segít a komposztálásban.
•  Füvek: A telepítés előtti és a kora tavaszi talajoltás mellett rendszeres kezelést is végezzünk: kannával 1:300 arányú oldattal locsoljuk be a területet. Öntözőrendszerekben 1:1000 arányban használjuk fel.

 

Várható hatás:

Néhány kezelés után a növények láthatóan dúsabbak, egészségesebbek lesznek. Stressztűrő képességük fokozódik, ellenállóbbá válnak a külső hatásokkal szemben. Tápanyag-ellátottságuk emelkedik. A kezelések hatására levélzet, a szár és a virágzat szöveti állománya erősebb, kompaktabb lesz.

 

 

Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!