Termékeink

EM-BIO használata a kertben és a háztartásban

Azért, hogy már a korábbi cikkekben is említett szemléletváltozást el tudjuk indítani, ki mit tehet ezért. Szinte nincs is az életünknek olyan része, ahol ne tudnánk lépéseket tenni a közös ügyért.
A mindennapok háziasszonya számos területen, napi rendszerességgel segítheti a környezettudatos gondolkodás és cselekvés továbbterjedését. Hogyan?


Az eMC háztartási tisztítószer négy féle illatosítással került forgalomba. Fél literes kiszerelésben 3000 Ft körül van az ára és egy átlag családnál két-három hónapig elegendő. Felmosás után szinte tapintható, hogy milyen komoly rezgésteret hoz létre, javítja a mikroklímát, egyfajta védelmet hoz létre a kórokozókkal szemben. Bútor és üvegfelületek takarításánál az előbb említett előnyökön kívül még erős antisztatikus hatása látványosan érvényesül. A vele kezelt felület sokkal hosszabb ideig tisztább marad.


Egy nagy szőnyegtisztító cég csak az eMC tisztítószerrel tudta tökéletesen megoldani a kutya – macska pisis szőnyegek kezelését, azóta az üzem teljesen átállt az eMC-re. 


A felsorolt előnyök a mindennapi mosogatásoknál egyaránt érvényesülnek. Bármely takarítási művelet után az eMC-vel összekevert vizet, ha a lefolyóba öntjük, a szennyvíz csatornarendszerét tisztán tartja. Ha mindenkinek a csatornájából ez kerülne a központi szennyvíztelepekre, az ottani szag- és egyéb üzemelési problémák nagymértékben megszűnnének. . Amennyiben saját emésztőnk van, az ottani szennyvizet, minimális ráoltás után a kertünkbe kilocsolhatjuk.


A szobanövényeink locsolásánál a mellékletben szereplő, hígítási arányban (víz + EM-BIO)  javasolom az EM-BIO használatát. Élőbbé, egészségesebbé teszi a virágokat. 


Az EM-kerámia előnyeit akkor használhatjuk ki a leghatékonyabban, ha azt a házunk vagy lakásunk vízórája utáni szakaszra építjük Ez egy szakmunka a vízvezeték-szerelő számára rutin feladat, a lényeg , hogy a házba érkező víz áthaladjon a kerámián. Az ivásra használt vízbe 1-1.5 literes kancsóba szintén helyezzünk bele kb. 20 szem kerámiát. Mit tesz a kerámia?
Átalakítja a víz kristályszerkezetét, csökkenti a víz felszíni feszültségét, lágyítja  a vizet, meggátolja  a vízkövesedést, növeli a víz antioxidáns tartalmát, energetizálja a vizet, ezáltal élőbbé teszi, és a legfontosabb, hogy amíg a víz a származási helyétől, a felhasználás pontjához érkezik, rengeteg információt vesz fel, mivel a víz a legjobb információ közvetítő.
Az EM-kerámia az összes negatív információt felülírja, ezért 3-6 havonta érdemes megtisztítani, oly módon , hogy tömény EM-BIO-ba néhány órát állni hagyni, majd utána vízzel leöblíteni. Élettartama korlátlan.


Kínálatunkban megtalálható a háztartási komposztáló vödör. Bízom benne, hogy előbb- utóbb minden háztartásba odakerül. Bármilyen ételmaradék,  zöldség-gyümölcs nyesedék lebontására alkalmas készítmény. Használata során, amikor szerves anyagot tesszük bele, minimális EM-BIO-t permetezzünk rá. A vödör alján összegyűlt csurgalék lé kitűnő tápanyag a virágoknak, a kertnek.
A komposztot kijuttatva a kertbe, visszaadjuk a földnek azt a tápanyagot és tiszta energiát, amit folyamatosan kapunk tőle. Ez lenne a lényeg, amit elvezünk, azt adjuk vissza, a lehető legtisztább illetve a legkörnyezetkímélőbb formában.


A házi kiskertünkben, ha bármilyen zöldségfélét vagy virágot termesztünk a vetés előtt végezzük el a talajoltást, 100m2-ként fél liter EM-BIO-t öt liter vízzel hígítva dolgozzuk be a talajba kb. 10 cm mélyen. Amint a növény kibújt a földből 1-2 heti gyakorisággal permetezzük be annak teljes felületét úgy, hogy 10 liter vízhez 2 dl EM-BIO-t keverünk. Ezzel folyamatosan karbantartjuk a növény immunitását, miáltal jóval kisebb esély jut a kórokozóknak a megtelepedésre. Nem növényvédő szer, azonban ha valamilyen kórokozó, lisztharmat, tetű stb. megjelenik, abban az esetben naponta javasolom a permetezést, amíg a probléma meg nem szűnik. Ez esetben a kórokozókat nem direkt módon távolítjuk el, hanem a növény immunitását olyan szintre emeljük, hogy  a növény maga győzi le a támadókat.
Fű esetén automata öntözőrendszerhez létezik beépíthető adagoló is, vagy a slag végére illeszthető adagoló. Amennyiben egyik sem megoldható ugyan olyan dózisban és keverési aránnyal permetezzük ki a fűre mint a virágoknál vagy zöldségféléknél. Megjegyezném, a megadott dózisok irányadóak, mindenki a saját területén tapasztalhatja ki az optimális adagolást.


Kerti tavaknál m3-ként 1-2 dl EM-BIO-t javaslunk, attól függően, hogy fenntartó kezelésként, vagy problémamegoldásként használjuk, nyári időszakban 2-4 hetente, hűvösebb időszakokban 1-2 havonta, azonban ha a víz hőfoka 5°C alá süllyed nincs értelme a kezelésnek.
Fontos, hogy kijuttatásnál a tó vizét keverjük EM-BIO-val 50-50%-ban, és hatékonyabb a kezelés, ha permetezéssel végezzük el a műveletet úgy, hogy a tó szélétől számítva 1-2 méteres távolságban is kezeljük a felületet. Tapasztalni fogjuk, hogy gátolja az algásodást, iszaposodás esetén a szerves iszapot eltávolítja, javítja a vízkémiai paramétereket, ideálisabb életkörülményeket teremt a növényzet és a halak számára.

További szép élményeket és tapasztalatokat kívánok az EM-BIO használatához,

P.F.

Hagyj üzenetet!
Jelenleg nem elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!